چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ |

صرفه جویی در مصرف آب یک وظیفه همگانی است

بنر

مشخصات شیمیایی آبهای آشامیدنی


مشخصات شيميايي آب آشاميدني

سختي سختي آب، مربوط به املاح خاصي است كه در آب وجود دارند. اين املاح شامل كاتيون­هايي­ مثل منيزيم، كلسيم، استرانسيم، آهن، آلومينيوم،‌ منگنز و مس بوده كه با آنيون­هاي بي­كربنات، كربنات، كلرايد، سولفات، سيليكات و نيترات به صورت محلول در آب وجود دارند.

تقسيم­بندي سختي آب

دسته­بندي آب­ميزان سختي ppm
( بر حسب كربنات كلسيم)
سبك  50- 0
نيمه سبك 100-50
كمي سخت 150-100
نيمه سخت 200-150
سخت 200 >
بسيار سخت 300 >

مواد معدني- اجسام جامد حل شده در آب اجزاي كاني آن را تشكيل مي­دهند. اين مواد شامل كليه آنيون­ها و كاتيون­هاي قابل حل و سيليس و سيليكات­هاي موجودند.

كلر- كلر به عنوان يك ماده شيميايي براي ضدعفوني و از بين بردن موجودات مضر به كار­ مي­رود. حداكثر مقدار كلر باقي­مانده مجاز كه ممكن است در آب يافت شود تابعي از مزه، بو و خورندگي است. يكي از معايب كلرزني آب، ايجاد مزه خاكي و يا مزه­هاي مزاحم در آب است. چنانچه كلر به عنوان ماده پيش­افزودني قبل از تصفيه آب به آب­هاي رنگي و يا حاوي مواد آلي افزوده شود، تري­هالومتان­ها نيز تشكيل مي­گردند. ميزان كلر باقي­مانده در آب آشاميدني مي تواند حدود ppm 5/0-2/0 باشد و در مواقع ضروري كه آب استريل مورد نياز باشد، مقدار كلر باقيمانده تا ppm 2 يا بيشتر قابل قبول است.

نظرات شما
«»
تاریخ بروز رسانی : ﺳﻪ شنبه 2 تیر 1394 تعداد بازدید : ۵۰۹۳ چاپ صفحه
رفتن به بالا