چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ |

صرفه جویی در مصرف آب یک وظیفه همگانی است

بنر

مشخصات ظاهری آبهای آشامیدنی


مشخصات ظاهري آبهاي آشاميدني

بو و طعم اساسي­ترين مسئله در مورد آب تصفيه شده نداشتن بو و طعم است. بوي آب می­تواند ارتباط نزديكي با طعم آن داشته باشد، حال آنكه عوامل غيرفراري مثل كلريدسديم وجود دارند كه با تأثير بر روي طعم آب، هيچ­گونه اثري بر بوي آن نمي­گذارند. عوامل مختلفي در ايجاد طعم و بوي آب مؤثرند مانند جلبك­ها و تجزيه گياهان آبزي، محصولات حاصل از كلرينه كردن آب (مثل كلروفنل­ها) و آب­هاي راكدي كه در انتهاي سيستم شبكه توزيع، ساكن مي­مانند.

ذائقه انسان چهار نوع طعم اصلي شيرين، شور، تلخ و ترش را تشخيص داده و شناسايي طعم­هاي ديگر از طريق مقايسه با احساسي كه از چشيدن و بوییدن مواردی كه روزانه با آنها در تماس است، انجام­ مي­گيرد. در مورد بوي آب نيز از استانداردهاي بوي ترکیباتی كه شناسايي آنها براي عموم مقدور است استفاده مي­شود.

كدورت- كدورت پديده­اي است كه ميزان شفافيت آب را مشخص مي­كند و به عنوان يك خاصيت ظاهري آب محسوب مي­گردد. كدورت باعث پراكندگي يا جذب نور در حين عبور آن بر روي يك خط مستقيم در آب مي­شود. اگر چه كدورت به علت وجود مواد معلق در آب نيز به وجود مي آيد، ولي ارتباط دادن با اندازه­هاي كمي مواد معلق در آب مانند شكل، اندازه و ضريب شكست ذرات در سوسپانسيون كه همگي در خاصيت پراكنده ساختن نور دخالت دارند، مشكل است.      
رنگرنگ آب آلوده نشده مي­تواند از مواد در حال گنديدگي زمين و يا نمك­هاي فلزي موجود در طبيعت (معمولاً آهن و منگنز) ناشي شود.

نظرات شما
«»
تاریخ بروز رسانی : ﺳﻪ شنبه 2 تیر 1394 تعداد بازدید : ۳۹۷۲ چاپ صفحه
رفتن به بالا